+31 (0) 528 260 100

Rubbertechnologie

Ruma Rubber is een bedrijf gespecialiseerd in de productie van hoog­waardige elastomere producten. Hierbij worden plastische rubber­compounds verwerkt tot vormvaste eindproducten met elastische materiaaleigenschappen. De rubbertechnologie die hierbij een cruciale rol speelt is een multidisciplinair vakgebied waarbinnen materiaal­technologen, procesengineers en engineers ieder hun eigen bijdrage leveren. De materiaaltechnologen ontwikkelen en optimaliseren de rubberrecepturen. Procestechnologen zijn verantwoordelijk voor de bewaking en optimalisatie van verwerkings- en vulkanisatieptrocessen. Engineers houden zich bezig met productdesign en productoptimalisatie van RUMA’s eigen productlijn.

Meer dan 75 jaar ervaring

Binnen Ruma is een ruime ervaringen op het gebied van rubbertechnologie en de verschillende toepassingsgebieden van rubber aanwezig. Ruma ziet er op toe dat deze rubbertechnologische kennis op pijl blijft. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen en trends op rubbergebied nauwlettend gevolgd. Zo bezoeken medewerkers regelmatig technische symposia en congressen op het gebied van elastomeren. En werken zij nauw samen met toeleveranciers en kennisinstituten zoals binnen- en buitenlandse universiteiten en hogescholen.

Modern laboratorium

Ruma beschikt over een eigen laboratorium met moderne labapparatuur voor de verwerking en analyse van elastomeren. Dit stelt Ruma in staat snel en flexibel fysische en chemische analyses uit te voeren waar nodig. Regelmatig wordt zij gevraagd door derden om rubberanalyses uit te voeren of een second opinion te geven over het falen van een rubber­product. Door deze knowhow en equipment is Ruma in staat om snel en succesvol nieuwe producten te ontwikkelen en te implementeren in productie. Enkele voorbeelden zijn de allerlaatste hoogspanningsconnectoren of afdichtingen voor zeer hoge temperaturen in aggresieve omgevingen.

Focus: Innovatieve ontwikkelingen

Het ontwikkelingstraject wordt samen met de klant afgestemd, bewaakt, geëvalueerd en bijgestuurd wanneer nodig. Bij aanvang van het ontwikkelingstraject worden de functionele eisen waaraan het product moet voldoen beoordeeld.Samen met de klant wordt het pakket van eisen vastgesteld. Vervolgens volgt een korte haalbaarheidsstudie. Hierbij wordt gekeken of met de voorgestelde rubberreceptuur daadwerkelijk aan de eisen van het product kan worden voldaan.

Tegelijkertijd wordt beoordeeld of de verwerkings- en vulkanisatiemethode die men voor eindproductie van het product voor ogen heeft mogelijk is. Gedurende de laatste fase van het ontwikkeltraject stelt de R&D afdeling de procesvoor­schriften en productspecificaties op die ervoor zorgen dat de bereiding van de rubbermengsels, de verwerking en de kwaliteit van het eindproduct geborgd zijn.

Hierdoor is Ruma door de jaren een betrouwbare partner gebleken voor haar klanten voor de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwste high-tech rubberproducten.

 

Rubber Ruma
Ruma Rubber
Ruma Rubber

Direct contact met Ruma Rubber

Vul uw naam in. Vul uw e-mailadres in. Vul uw vraag of opmerking in. Wilt u meer informatie of heeft u een andere vraag / opmerking, neem dan direct contact met ons op